2011. november 2., szerda

Árulkodó Orbán aláírása

Orbán rendkívül aktív személyiség – állítja a kormányfő aláírásait áttekintve a grafológus. A hivatali ideje alatt eltelt egy évben azonban erejét igénybe vették a tervei elé gördülő akadályok. 

Orbán Viktor elmúlt huszonegy évben adott négy aláírását mutattuk meg grafológusnak, aki a szakma szabályai szerint részletes elemzést nem adhatott, csak hozzávetőlegesen, nagy körvonalakban, általánosságban szólhatott a szignókról.  


*A cikk tördelése láthatóan "elcsúszott", nem a megfelelő részek vannak kiemelve, de a szöveg azért érthető.

6 megjegyzés:

  1. Orbán Viktor aláírásánál nem foglalkozik a grafológus azzal, hogy a "V" mind két szára felülről visszakanyarodó. Nem tartja ezt fontosnak, vagy miért nem elemzi? Ez kezdettől így van. Ez nem azt jelentheti, hogy kevésbé meggyőzhető mások által?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az un. egocentrikus, tehát a törzsvonal felé visszakanyaruló jegyek az írásban az önzés jelei.

      Törlés
  2. Találó észrevétel. : )
    Nem tudni, erre miért nem tért ki, mi csak belinkeltük ide, mint érdekességet.

    VálaszTörlés
  3. Én viszont most találtam meg a Házelnök úr aláírását és ezt viszont már piszokul érdekesnek találom, úgyis mint hozzá (egyáltalán) nemértő. :)
    Ha egyáltalán lehet messzire menő következtetéseket levonni egy aláírásból.
    De ahogy ezt megláttam, valamiért rögtön úgy éreztem, hogy ebből lehet. De miért? És tényleg? :D
    https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1466158_10151719522342312_1554490287_n.jpg

    VálaszTörlés
  4. Nem, csupán az aláírásokból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni! De kuriózumként érdekesek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehetni lehet, csak nem szabad. Az aláírást ugyanis mindig a meglévő írásképpel együtt érdemes elemezni, így lehet levonni olyan következtetéseket, mennyire áll ellentétben az író saját magáról alkotott képe, a valósággal. Annyit meg lehet említeni, hogy az aláírásnak külön szakirodalma van a grafológiában, van olyan szerző, aki csak erről írt könyvet. Nagyon röviden: a vezetéknevet mint a "hivatalos" én, a külvilággal kapcsolatot tartó személy, míg a keresztnevet a "magánéleti" én, családhoz, barátokhoz, közelebbi ismerősökhöz való viszonyulásaként lehet vizsgálni. A két név közötti íráskép különbözősége, vagy éppen hasonlósága, az analógiatan szerint értelmezhető. Egybeírás esetén nem válik el a hivatalos én, a magánéleti éntől, kvázi folyton dolgozik, vagyis mindene a munka. Nagy hasonlóság esetén a személy nem mutat más arcot a világ felé, mint pl. otthon, ennek ellenkezője természetesen úgy jelentkezik az aláírásban, hogy a vezeték és személynév eltérő stílusban íródik.

      Törlés